Följ oss på Facebook!
Just nu 20% rabatt på all catering!

Vad är meze?

Meze är smårätter som serveras ungefär som ett svenskt smörgåsbord. Ofta prepareras det fler än tio olika rätter som kompletterar varandra. Varje rätt talar sin egen historia och bidrar till en mångfald i smakupplevelsen.

Till skillnad från förrätter och tapas utgör mezerätterna oftast huvudrätten. I länderna kring mellanöstern är det vanligt att ett stort antal personer går ut för att äta meze, skratta och dricka gott. Meze bidrar till god stämning, nyfikenhet och konversation.

Perfekt för mingelfesten

Ska du bjuda på fest, bröllop eller konferens är meze den perfekta maten. Samlas kring rätterna, smaka av alla godbitar och samtala kring exotiska smaker och kryddor.

Perfekt för konferensen

När ett stort antal personer träffas i arbetsrelaterade sammanhang kan meze fungera som en bra isbrytare. Eftersom många rätter går att äta utan bestick fungerar de perfekt som tilltugg i pauser och bensträckare.

Meze - för 10 eller 1000 personer

Vi tillagar din beställning på dagen - och du är välkommen att beställa hur mycket du själv vill. Vi tar emot beställningar på 1000 personer eller fler, minsta beställning är dock för 10 personer.

Skapa din egen meny

Prova att komponera din helt egna meny eller välj någon av våra rekommendationer. Vi har uppåt 70 rätter att välja bland och du kan beställa så mycket eller lite du själv önskar.

Om mezefabriken

Precis som de flesta med bakgrund i mellanöstern har familjen varit en inspirationskälla i vår matlagning.

Att laga mat med mormor eller farmor är ofta ett av de första riktigt starka minnena. Så är det åtminstone för oss på Mezefabriken. Vi älskar mat och ser tillagningen av delikata rätter som ett tacksamt jobb, i synnerhet när den avnjuts och skapar trevliga stunder.

All mat vi serverar tillverkar vi själva - från att blötlägga kikärter till vår hummus till våra speciella kryddblandningar för grillat kött.

Deli på Östermalm

Grundarna av Mezefabriken har i tiotals år drivit restauranger i olika konstellationer. Just nu är ni varmt välkomna att smaka av våra rätter på vår Deli i Östermalmstorg. Där kan du skapa precis den måltid du vill ha - välj bland vårt stora sortiment av färska varor. Vi har också färdiga lunchlådor att ta med hem eller äta på plats hos oss.

Våra maträtter

Vi har uppåt 70 olika rätter att välja bland när du komponerar en egen meny. Du kan också välja någon av våra rekommenderade menyer.